Технічні засоби та Інтернет – на допомогу бібліотекарям у підготовці соціокультурних заходів!


 

16-17 грудня 2013 року
Сьогодні, щоб зацікавити користувача, кожен захід має бути цікавим і привабливим для нього як за змістом, так і за формою подачі. На допомогу бібліотекарям приходять  технічні засоби та Інтернет.  Експериментально встановлено, що при усному викладі матеріалу за хвилину слухач сприймає і здатний обробити до однієї тисячі умовних одиниць інформації, а при «підключенні» органів зору – до 100 тисяч таких одиниць. Тому абсолютно очевидна висока ефективність використання мультимедійних засобів, основа яких – зорове та слухове сприйняття матеріалу. 
У Волинському РТЦ для бібліотекарів відбувся тренінг "Підготовка заходів з використанням технічних засобів та інтернету", який провела головний бібліотекар відділу літератури з питань мистецтва Алексійчук Зоя. Її заходи, зокрема, завжди проходять на високому професійному рівні, змістовні, гарно ілюстровані, проникають в душу, не лишать присутніх байдужими. Вона поділилася секретом свого успіху з колегами – наочно продемонструвала використання ресурсів Інтернету, мультимедійні засоби, текстову інформацію і притаманну їй ерудицію, що, власне, і є запорукою успіху.
Учасники тренінгу на практиці застосовували отриману інформацію, працювали в програмі  PowerPoint, використовували ресурси Інтернету.

0 коментарі:

Дописати коментар