Організація дистанційної безоплатної первинної правової допомоги для жителів віддалених громад Волинської області з використанням інформаційних технологій





 28 січня 2014 року
Семінар-тренінг з питань дистанційної правової допомоги відбувся у Волинському РТЦ. Його учасниками були працівники центральних районних, міських бібліотек, відповідальних за організацію доступу до правової інформації. 









 Семінар-тренінг був присвячений питанням користування сервісом дистанційної безоплатної правової допомоги, передбаченої проектом благодійної організація „Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги”. Учасники ознайомилися з пакетом документів, що регламентують діяльність, на практиці провели сеанс зв’язку пункту правової допомоги, що в Іваничівській ЦРБ, з центром з надання дистанційної допомоги у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки.


 

Перед присутніми виступили: Єлов В.А., керівник обласної громадської організації спілки юристів України, Дмитрук В.Ю., заступник начальника управління культури ОДА, Герасимик М.І., гол. спеціаліст Сектору реєстрації нормативно-правових актів, правоосвітньої діяльності та систематизації законодавства головного управління юстиції у Волинській області,  Стасюк Л.А. директора бібліотеки.
 ДОВІДКОВО:
Благодійна організація „Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги” на території 8 областей, в т.ч. у Волинської, впроваджує масштабну правозахисну ініціативу, мета якої – забезпечення реалізації Закону України „Про безоплатну правову допомогу”, покращення можливості доступу до безкоштовних правових послуг для жителів малих громад та віддалених районів області. Реалізація проекту розпочата в вересні 2013 року шляхом створення технічних та організаційних можливостей доступу громадян до безоплатної правової допомоги з використанням новітніх інформаційних технологій.

Координатором проекту на Волині є обласна організація спілки юристів України (м. Луцьк, вул. Словацького, 30, оф. 7, керівник – Віталій Андрійович Єлов).

Суть проекту – в створенні на базі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки центру з надання дистанційної безоплатної правової допомоги жителям громад. Передумовою успішної реалізації проекту є наявність тренінгового центру програми „Бібліоміст” у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки, а також оснащення відповідною технікою (комп’ютером, сканерами, засобами скайп-зв’язку) бібліотек у районах, містах Волині. Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки має досвід функціонування виїзної громадської приймальні Головного управління юстиції в Волинській області. Тому Центр буде діяти як підрозділ приймальні, а бібліотеки в районах, містах будуть виконувати роль пунктів надання правової допомоги. Працівники бібліотеки будуть доводити до населення графік дистанційного прийому в режимі он-лайн, їх тематику. Скайп-сеанси прийому громадян будуть проводитися раз на тиждень, з 15 до 18 год. Перший прийом відбудеться 11 лютого 2014 року.


Контактний телефон: 72-48-46 (приймальня бібліотеки)

1 коментарі:

Бажаєш бути успішним - читай! сказав...

Удачі в реалізації даного проекту!

Дописати коментар