Користування засобами електронного урядування



29 липня 2015 року
Тренінг «Користування сучасними засобами електронного врядування: довідки, дозвільні документи, он-лайн консультації» відбувався у Волинському РТЦ в рамках проекту «Закодуй бібліотеку!» (Code the public library!) Суть проекту – в навчанні груп користувачів та створенні веб-платформи для волинських бібліотек «Open library».
Проект реалізується за фінансової підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у співпраці з Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки та є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства «Відкритий уряд», затвердженого Кабінетом Міністра України від 05 квітня 2012 року №220-р.
Після вступного слова тренера (Юлія Євпак) та пояснення правил роботи на тренінгу відбулося знайомство з учасниками. Далі учасники поділились на групи та визначили по п'ять основних електронних послуг, які б вони хотіли отримувати оперативно та якісно. Як виявилось, думки учасників були майже подібні (оформлення субсидій, пенсій, спадку, земельних паїв, оплата комунальних послуг та ін.). 


Практичні завдання базувалися на розгляді основних електронних адміністративних послуг, аналізі державних сайтів та роботі з електронними ресурсами, що надають е-послуги (сервіси податкової, мінюсту, місцевого самоврядування), написанні запитів.
Наші колеги з Києва (програма "Бібліоміст") мали можливість долучитись до учасників тренінгу через Skype.

0 коментарі:

Дописати коментар