Прес-конференція ГО "Переселенці Криму і Донбасу"

17 серпня 2016 року






В тренінг-центрі Волинської ДОУНБ імені Олени відбулася прес-конференція ГО "Переселенці Криму і Донбасу". Олена Дмитрівна Черенкова – керівник громадської організації – зупинилася на підсумках дворічної діяльності організації в Луцьку. Вона, зокрема, нагадала, що створена ГО в липні 2014 року з метою згрупування переміщених осіб із Криму, Луганської та Донецької областей для їх взаємодопомоги, захисту прав, потреб та суспільних інтересів. Місією громадської організації є успішна інтеграція вимушено переміщених осіб з Донбасу та Криму в нові умови життя в Луцьку і на Волині. До розмови долучилися колеги пані Олени, запрошені до участі представники влади, громадських організацій, журналісти.
Слід зауважити, що визначена місія ГО успішно виконується, адже активними життєвою позицією та громадською діяльністю переселенці стали повноправними членами громад Луцька та Волинської області.
Не зайвим буде нагадати той факт, що біблотеки  одними з перших стали на шлях співпраці з новими групами користувачів – внутрішньо переміщеними особами і запропонували свої безкоштовні послуги в рамках їх компетенцій. Волинська ДОУНБ ім. Олени Пчілки, зокрема, надала свій соціокультурний простір і доклала максимум зусиль для створення комфортних умов для перебування переселенців в стінах бібліотеки. Вони стали користувачами бібліотеки та учасниками зустрічей, презентацій, круглих столів, тренінгів. Бібліотека стала не тільки  майданчиком для їх громадської діяльності, але й місцем для спілкування та приємних зустрічей. Ресурсна база бібліотеки – інформаційно-довідкова та матеріально-технічна – використовувалася для реалізації грантових проектів, отриманих переселенцями в результаті конкурсів.  Діти переселенців мали можливість брати участь в благодійних акціях, що проходили в бібліотеці, майстер-класах, бути учасниками безкоштовних курсів з вивчення англійської мови, вільно користуватися інтернетом.
Наша співпраця продовжується, і ми раді бачити наших східних колег в стінах книгозбірні і надалі!

0 коментарі:

Дописати коментар