У Волинському РТЦ вчилися створювати аудіокнигу







26 червня 2018 року
Тренінг на тему «Створення аудіокниг з подальшим конвертуванням у формат DAISY для людей з порушенням зору» відбувся у Волинському регіональному тренінговому центрі 26 червня.  Проведений він тренерами Світланою Ясновець та Петром Поліщуком – працівниками Рівненської обласної наукової бібліотеки – з метою ознайомлення бібліотечних працівників із дейзі-форматом книг та його перевагами, технічними і програмними засобами їх створення. Рівненська обласна наукова бібліотека має позитивний досвід начитування аудіокниг, створення аудіоподкастів для обслуговування людей з порушенням зору. Опанування бібліотекарями таких технологій дозволить здійснювати аудіювання літератури і тим самим розширювати коло відвідувачів бібліотеки, впроваджувати нові послуги і підвищити якість бібліотечного обслуговування в регіоні. І головне – підняти рівень поінформованості між різними групами споживачів інформаційних продуктів.
У Луцьку певного досвіду зі створення аудіокниг набули члени громадської організації  "Луцька міська територіальна первинна організація українського товариства сліпих" та Луцької міської громадської організації інвалідів "СТИМУЛ". В результаті  спільної роботи Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки і ГО "СТИМУЛ" з′явилася аудіокника  «Вони боролися за волю України. Нарис історії сірожупанної дивізії» автора Володимира Дмитрука. Начитувала текст Наталія Шпанчук, бібліотекар відділу міського абонементу. Відредагував матеріал і перевів в у формат «дейзі» Геннадій Федорович. Цю книгу, зокрема, можна знайти на сайті Першої української дейзі-бібліотеки за адресою: http://daisy-ukr.svefi.net/download/ у розділі «Наукова література/Історико-публіцистичні твори».
Дякуємо працівникам Рівненської обласної бібліотеки за гарно проведений тренінг! Його учасники набутий досвід спробують використати практично у своїх книгозбірнях.

0 коментарі:

Дописати коментар