Про електронні сервіси для користувачів електронних послуг у Волинському РТЦ




21 березня 2019 року
Сьогодні досить популярними є електронні послуги, перелік яких зростає високими темпами,  а коло їх користувачів значно розширюється. З 2016 року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням № 918-р від 16 листопада схвалив Концепцію розвитку електронних послуг в Україні, визначивши мету і строки її реалізації (поетапно). Органи влади Волинської області долучилися до реалізації Концепції, затвердивши відповідний план заходів  на 2019-2020 роки (розпорядження Волинської обласної адміністрації №116 від 05 березня 2019 року). У тренінговому центрі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки тренінги з електронного урядування та користування електронними послугами проводяться з 2012 року - задовго до прийняття названої Концепції. Але саме в цьому документі Уряду визначене місце бібліотек як посередників у створенні умов та наданні комп'ютеризованого робочого місця суб'єктам звернення до електронних послуг.
В черговий раз у тренінговому центрі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки зібралися особи, зацікавлені в отриманні електронних сервісів від певних об'єктів їх створення. Присутні знайомилися з сервісами комунальних підприємств та органів ДФС у Волинській області. Тренер, завідувач відділу комп'ютерних бібліотечних технологій Софія Ворожейкіна детально розповідала про електронні кабінети ПрАт "Волиньобленерго" та ТОВ "Волиньелектрозбут", ТОВ "Волиньгаз збут"(104-ua) та КП "Луцькводоканал", звертала увагу на реєстрації та занесенні щомісячних даних. Нагадала також на можливості здійснення електронних платежів через інтернет-банк Приват24.
З електронними сервісами, присутніми на сайті територіальних органів ДФС у Волинській області, познайомили учасників тренінгу завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна та начальник Луцької ДПІ Луцького управління ГУ ДФС у Волинській області Ніна Демчук. Працівники органів ДФС наголосили на можливості створення власного електронного кабінету платника податків, процес роботи в якому потребує детальних практичних дій під час наступних зустрічей з зацікавленими особами, а також нагадали на послузі з отримання власного електронного підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів.


Тренінг пройшов цікаво і з користю для присутніх. Подальші зустрічі будуть присвячені практичним навичкам роботи в певних електронних сервісах.


0 коментарі:

Дописати коментар