«Форми державної статистичної звітності бібліотечних закладів. Звітуємо у сервісі ЕСМаР»

 





15-17 грудня 2020 року

У приміщені регіонального тренінгового центру Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки в онлайн-форматі на платформі  Google Meet навчалися бібліотечні працівники області. Тема: «Форми державної статистичної звітності бібліотечних закладів. Звітуємо  у сервісі ЕСМаР».Заняття проходило у 3-х групах.

Відкрила перший день навчання директорка Людмила Стасюк, яка звернула увагу бібліотекарів області на законодавчі новації грудня, що впливатимуть на діяльність бібліотек. Про форми державної статистичної бібліотечної звітності  розповіла учасникам  заходу завідувачка науково-методичного відділу Наталія Харчук. Головний методист відділу Лариса Назарчук нагадала бібліотекарів області як користуватися сервісом ЕСМаР та ознайомила з основними зауваженнями до заповнення електронної системи моніторингу базової мережі публічних бібліотек України.

Для керівників новостворених  ОТГ  відбулися  практичні заняття із заповнення форм статистичної бібліотечної звітності. Також були розглянуті практичні поради щодо заповнення електронної звітності (ЕСМаР) бібліотечними установами області. Учасники практикуму мали можливість обговорити поточні робочі питання з методистами. Крім того, додаткові допоміжні матеріали надіслані на електронні адреси усім бібліотечним установам області.

0 коментарі:

Дописати коментар