Навчання студентів освітнього ступеня «Магістр».

20 листопада 2023 року
Студенти освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Волинського національного університету імені Лесі Українки у межах вивчання освітнього компоненту «Інформаційно-комунікаційні технології у професійній діяльності» із викладачами кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності (доц. Трофімук-Кирилова Тетяна Михайлівна, доц. Герасимчук Олена Борисівна) побували на навчанні у нашій книгозбірні для ознайомлення з електронними ресурсами.
Електронні ресурси бібліотек, зокрема, можуть включати в себе різноманітні види інформації, такі як електронні книги, журнали, бази даних, відеолекції, електронні картотеки, каталоги та інше.
Заступник директора з інформаційних технологій – Наталія Рибачук акцентувала увагу на важливості сайту бібліотеки і розкрила його різнобічні можливості. Вона наголосила на тому, що сайт є не тільки інформаційною платформою, але й інструментом взаємодії з користувачами.
Завідувач відділу автоматизації та комп’ютерних бібліотечних технологій – Софія Ворожейкіна зупинилась на бібліотечних блогах, які можуть слугувати ефективним інструментом комунікації між бібліотекою та користувачами. Вона відзначила, що через блог можна ділитися новинами, інформацією про події, оновленнями та іншими цікавими аспектами діяльності бібліотеки.
Олена Нагайцева – завідувачка відділу обробки літератури і організації каталогів, практично демонструвала та навчала, як ефективно користуватися автоматизованою системою бібліотеки для створення каталогу. Процес внесення інформації у відповідні поля особливо зацікавив студентів. Такий практичний підхід до навчання сприяв кращому засвоєнню матеріалу і розвитку необхідних навичок.

0 коментарі:

Дописати коментар