Консультування громадян з правових питань


27 серпня 2024 року
У Волинському РТЦ продовжується консультування громадян (онлайн та офлайн) з правових питань фахівцями обласного центру відповідно до плану діяльності центру з надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним та соціально вразливим особам, громадянам з віддалених населених пунктів.

На прийомі був присутній досвідчений адвокат – Віталій Єлов. Піднімалися питання з визначення частки в майні, оплата праці та робота на умовах неповного робочого часу.

Нагадуємо, що безоплатна правова допомога надається фахівцями щовівторка з 15.00 до 17.00 за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 11, Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Тренінг "Механізм розбудови партнерства для вирішення проблем громади"

17 серпня 2024 року
У Волинському РТЦ на тренінгу разом з Наталією Малиновською обговорювали, що потрібно для успіху проєктів та адвокаційних кампаній.
Основні інсайти:
✅ Для успішної адвокаційної кампанії потрібний усвідомлений особистий інтерес тих, хто її проводить.
✅ На пошук союзників, налагодження партнерства, створення коаліції може бути затрачено багато часу. Потрібно зважати на щире бажання та мотивацію до створення спільного.
✅ Проблеми, які ви прагнете вирішити мають системний характер і не вирішується одним підписом, однією акцією протесту тощо. Потрібно стратегічно підходити до пошуку шляхів подолання.

P.S. Цей тренінг став можливим завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. Відповідальність за зміст інформації несе ГО ПРО Вімен ЮА. 

Тренінг для бібліотекарів «Google-сервіси».

15 серпня 2024 року
В Хабі цифрової освіти Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки продовжується навчання в межах проєкту «Якісні бібліотечні послуги – жителям громад Волині», який впроваджує науково-методичний відділ та відділ автоматизації і комп’ютерних бібліотечних технологій. Тренінг для бібліотекарів Торчинської, Цуманської, Городищенської, Копачівської та інші ТГ був присвячений темі «Google-сервіси».

Разом ми обговорили ключові можливості Google-додатків, які можуть суттєво полегшити роботу в бібліотеках та допомогти зробити їхні послуги ще більш зручними для користувачів. Учасники дізналися про корисні інструменти, як-от Google Диск, Google Документи, Google Таблиці та багато іншого.

Було приємно бачити такий активний інтерес і готовність впроваджувати нові знання у своїй повсякденній діяльності.

Дякую всім за участь та активну взаємодію!

Питання оплати податку за надлишкову житлову площу

13 серпня 2024 року
У Волинському регіональному центрі триває консультування громадян (онлайн та офлайн) з правових питань, яке здійснюється фахівцями обласного центру відповідно до плану діяльності з надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним та соціально вразливим особам, а також громадянам з віддалених населених пунктів.

На черговому прийомі був присутній Юрій Гофман, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки. Під час консультації Юрій Гофман надав роз'яснення з питання оплати податку за надлишкову житлову площу. Юрист допоміг розібратися в нюансах податкового законодавства, перевірив правильність обчислення податкових зобов'язань і запропонував можливі способи зниження суми податку.

Нагадуємо, що безоплатна правова допомога надається фахівцями щовівторка з 15.00 до 17.00 за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 11, Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Як будувати ефективні громадські адвокаційні кампанії на місцевому рівні

3 серпня 2024 року
Адвокація жінок — це необхідний крок до створення більш справедливого і рівноправного суспільства. Жінки протягом історії стикалися з систематичною дискримінацією, обмеженнями прав і можливостей. А гендерні стереотипи та упередження й надалі продовжують впливати на життя дівчат, обмежуючи їхні ролі та амбіції.

3 серпня на тренінгу з Іриною Гайдучик, виконавчою директоркою ГО «Волинський Інститут Права», говорили про методи впливу на тих, хто приймає рішення та за допомогою групових вправ досліджували актуальні проблеми жінок серед тисячі.

Ділимось основними порадами нашої лекторки для творення змін вже зараз:
  • В центрі цілей політики: бенефіціари — конкретні групи людей, з конкретними потребами та проблемами.
  • Рішення ради, ухвалення нових законів, інформаційні кампанії — це інструменти змін, а не цілі. Наприклад, закон про рівні права – це інструмент, який створює правові підстави для досягнення мети – забезпечення рівності всіх громадян.
  • Ціль — це конкретно відчутна зміна у середовищі.
P.S. Цей тренінг та анонс стали можливими завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. Відповідальність за зміст інформації несе ГО ПРО Вімен ЮА.