Електронні послуги для користувачів через сучасні біблотеки


 
1 квітня 2014 року
Учасниками тренінгу за проектом ”Публічні бібліотеки – мости до е-урядування: модель електронного суспільства” були бібліотекарі Володимир-Волинської, Любешівської районних ЦБС, Нововолинської міської ЦБС, міської бібліотеки для дорослих міста Володимира-Волинського.
Про електронні послуги та їх роль в побудові електронного суспільства розповіла Н.Рибачук, координатор Волинського РТЦ, вона також наголосила на можливості доступу до таких послуг через публічні бібліотеки. Про проект ”Публічні бібліотеки – мости до е-урядування: модель електронного суспільства” більш детально розповіла Юлія Євпак, виконавчий директор ГО ”Фундація розвитку громад”. З присутніми вона провела ділову рольову гру, кожна з груп представляла категорію громадян, які ”за” і ”проти” електронних послуг. 
На електронних послугах правого спрямування зосередила увагу Олена Матвійчук, юрист, голова ВОГО ”Центр правої допомоги” (м. Ковель), яка є в області координатором  програми ”Створення системи безоплатної правової допомоги он-лайн через бібліотеки, які мають доступ до Інтернету”. Зокрема, вона практично продемонструвала надання юридичних консультацій через сайт Правовий простір (http://legalspace.org/).

 

 
З електронними послугами для платників податків знайомила спеціаліст з ТОВ ”Українська Софтверна Компанія”  Ольга Чикор. Вона, зокрема, продемонструвала подачу звітності за допомогою програми ”М.Е.Doc”
Бібліотекарі опановували нові напрямки надання послуг, оскільки є така потреба громадськості.

0 коментарі:

Дописати коментар