Луцькі бібліотекарі навчалися електронному самоврядуванню

 
 25 червня 2014 року

 Доступ до інформації – одне з прав, що гарантується Конституцією України. Тому тренінг, проведений напередодні Дня Конституції України, був приурочений до цієї дати і спрямований на вивчення і застосування технологій електронного урядування.

 
Тренер – головний бібліотекар Ольга Хомяк – наголосила, що електронне врядування – це спосіб організації роботи органів державної влади саме за допомогою інформаційних мереж і систем, Інтернету. Це підвищує ефективність функціонування влади, забезпечує реалізацію прав громадян, спрощує взаємодію влади з громадянами.  За допомогою Інтернету можна швидко отримувати послуги, які надаються органами влади звертатися до представників влади та отримувати правдиві відповіді на питання, що хвилюють. Натомість органи влади таким чином збільшують ефективність та оперативність своєї роботи. Тренер, зокрема, зауважила, що в такий спосіб громадяни можуть впливати на дії влади, зробити її прозорою та підпорядкованою громадськості. На думку п.Ольги, з часом ми навіть зможемо голосувати через мережу Інтернет, так як це роблять «в розвинених країнах». 
Учасники тренінгу ознайомилися з наявними електронними послуги національного та регіонального рівнів, ресурсами та інструментами електронного урядування та користуванням ними за допомогою сучасних ресурсів бібліотеки, здобули навички  подання інформаційних запитів на отримання публічної інформації.

0 коментарі:

Дописати коментар