Децентралізація: волинський аспект. Питання соціального захисту




27 жовтня 2015 року
Чергова зустріч з Анатолієм Пархомюком – головою Офісу реформ у Волинській області, та Петром Верзуном – радником Луцького міського голови, була присвячена обговоренню теми децентралізації, зокрема, наданню адміністративних послуг на місцях та питанням соціального захисту.
На сьогодні, як наголосив Анатолій Іванович, на Волині вже сформовано 5 громад – 3 сільські (Велицьк, Зимне, Смолигів), селищну (Голоби), міську (Устилуг). У цих громадах відбулися вибори голів. Щодо формування інших громад, то можуть бути ще зміни у їх кількості, хоча Кабінетом Міністрів затверджено вже 52 територіальні громади.
 

Анатолій Пархомюк і Петро Верзун розмовляли про формування на території громад центрів з надання адміністративних послуг – про роз’яснення для громадян, як отримати про такі послуги і де буде інформація про такі послуги. Під час зустрічі особлива увага зверталася на соціальний захист населення. Важливо, як наголосив Петро Верзун, мати програму соціального захисту у кожній громаді та партнерів у цій справі. Одне з головних завдань – наявність спеціалістів соціальної сфери, оскільки ”соціальна сфера, то не приміщення, то спеціалісти” – сказав п. Петро.
Учасниками зустрічі у бібліотеці були бібліотекарі, користувачі, до онлайн-перегляду долучилися відвідувачі районних, міських бібліотек (11 бібліотек були зареєстровані у мережі). 
Як домовилися учасники і доповідачі – наступна зустріч буде присвячена питанням культури в процесах децентралізації

0 коментарі:

Дописати коментар