Лікар-інфекціоніст завітав до Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки




3 лютого 2016 року
Зустріч з лікарем була актуальною, оскільки мова йшла про інфекції, що викликають распіраторні захворювання, грип та як їх уникнути. Особливу увагу лікар зосередила на грипові – гострій інфекційній хворобі, що характеризується масовим поширенням, короткочасною лихоманкою, інтоксикацією і ураженням повітроносних шляхів, а також виникненням частих  ускладнень. Як наголосила лікар, основне джерело вірусу – хвора на грип людина з клінічно вираженою або стертою формами перебігу захворювання. Механізм передачі вірусу – аерозольний, шлях передачі – повітряно-крапельний.
Учасниками зустрічі у бібліотеці були учні коледжу технологій, бізнесу та права СНУ ім. Лесі Українки, що в Луцьку. Їх особливо цікавила профілактика захворювання, а це: застосування відповідних вакцин, використання дезинфікуючих засобів в побутових приміщеннях, обмеження відвідування видовищних заходів,  необхідність носити марлеві пов’язки не тільки в медичних закладах, але і дома. Лікар комунального закладу "Луцька міська поліклініка №1" Валентина Кушнір закликала присутніх дотримуватися правил профілактики, загартовувати свій організм, вести здоровий спосіб життя – і тоді інфекції будуть не страшні!

Зустріч відбувалася в рамках діяльності Школи здорового життя, створеної за проектом співпраці бібліотеки з громадою програми "Бібліоміст".

0 коментарі:

Дописати коментар