Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади





29 листопада 2016 року

Волинську ДОУНБ ім. Олени Пчілки відвідав Артур Кочарян, координатор напряму "е-демократія" програми  «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP). Він провів тренінг для бібліотекарів, студентів та користувачів, наголосивши під час зустрічі саме на інструментах е-урядування – е-петиціях, е-системі 007, е-субсидіях, е-даті, е-кабінеті платника податків, е-реєстрі судових рішень, е-системі закупівель Prozorro, тощо.
Присутнім було цікаво дізнатися про  Програму EGAP, яка  реалізовуватиметься до 2019 р., і спрямована, зокрема, на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні. Програма EGAP фінансується Швейцарською Конфедерацією, а виконува-тиметься Фондом Східна Європа, Фондом InnovaBridge у співробітництві з компанією SoftXpansion, Національною академією державного управління при Президентові України та Асоціацією «Міста електронного врядування».
Волинська область є серед областей, де впроваджується проект, а саме: Одеської, Вінницької, Дніпропетровської та міста Києва. А 23 листопада у рамках швейцарсько-українського проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP)  у Луцьку відкрили Центр інновацій в е-урядуванні (м. Луцьк, проспект Відродження, 24).
Бібліотечні установи області залучені до надання електронних послуг громадянам з 2013 року, розпочавши діяльність за  проектом ”Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування”, який став частиною Національного плану дій у рамках ”Партнерсва ”Відкритий уряд”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р.
У рамках програми ”Бібліоміст” проект залучення населення Волині до вивчення й використання електронних послуг, ресурсів та інструментів е-урядування реалізовувався в партнерстві з громадською організацією ”Фундація громадських ініціатив”. В подальшому ініціатива впроваджувалася в кілька етапів на конкурсній основі.

0 коментарі:

Дописати коментар