Тренінги для вчителів «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»


20-21 серпня 2019 року

У Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки розпочалися тренінги за проектом «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який реалізовується для вчителів загальноосвітніх шкіл Радою міжнародних досліджень і обмінів (IREX) за підтримки Посольства США та Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки, Академією української преси та волонтерським інтернет-проектом StopFake. 

Метою проекту є інтеграція інфо-медійної грамотності у шкільні предмети у 8-9-х класах: історію, українську мову та українську літературу, мистецтво. Саме ці предмети припускають роботу з історичними джерелами та їх інтерпретаціями, роботу з текстами всіх видів і стилів, візуальним контекстом у сучасних засобах споживання інформації. Навчальні матеріали здатні сформувати та розвинути у школярів такі навички медіа- та інформаційної грамотності, критичного мислення, етики спілкування в інтернеті, соціальної толерантності.













Перша група учасників – вчителі української мови і літератури із 16 шкіл Луцька – знайомилися з завданнями проекту на дводенному тренінгові у бібліотеці, де у нагоді стали матеріальні ресурси інформаційного центру «Вікно в Америку» та тренінг-центру. Другий день навчання був присвячений виконанню практичних завдань і проходив, зокрема, у тренінговому центрі.
Впродовж двох днів з учасниками перебувала Ірина Баран - керівник проекту, тренер, регіональний представник IREX у Волинській області.

Довідково:
В Україні проект стартував у 2017 році, охоплює сьогодні 250 шкіл із 13 міст України.

0 коментарі:

Дописати коментар