Тренінг для користувачів та бібліотекарів „Організація спільної роботи з документом: Google Doc”

 





12 квітня 2021 року

Немає, мабуть вже, ні однієї сім'ї де б не було, комп'ютера, ноутбука, планшета і особливо смартфона. Коли вперше в руки беруть свій гаджет обов'язково треба зареєструватися в Google Apps, тому автоматично створюють електронну пошту Gmail, диск Google, Google документи, youtube.com. А це все вже хмарні технології і потрібно лише правильно використати їх.
Чому обирати Google-сервіси?
– Безкоштовність. Доступні всі базові можливості, відсутність обмежень на період використання.
– Один акаунт - всі сервіси. Реєстрація необхідна на самому початку, нові сервіси можна підключати по мірі необхідності, наявність та настройка персонального організатора всіх сервісів.
– Знайомий інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Інтерфейс відповідає стандартним офісним програмам, україномовна версія.
– Хмарне зберігання інформації. Можливість втрати даних виключена, спрощений доступ за прямими посиланнями, редагування та доступ з будь-якого комп'ютера що має підключення до мережі Інтернет.
– Відсутність необхідності встановлення додаткових програм, доступ з портативних пристроїв.
– Сумісне створення документів. Об'єднання людей що працюють над спільним документом, узгодженість документів «швидко», інтерактивність, відображення змін в реальному часі.
– Історія всіх змін. Ведення статистики змін, можливість відновлення документу попередньої редакції.
– Розмежування прав на доступ. Різні права на доступ (редагування, перегляд, коментування), можливість вбудовування у вигляді посилань
– Підтримка та розвиток. Інноваційність, оновлення інтерфейсу та можливостей.
У Волинському ТЦ був проведений тренінг, щоб навчитись працювати над документом разом із колегами чи сторонніми спеціалістами.

0 коментарі:

Дописати коментар