Обласний семінар керівників бібліотек територіальних громад «Бібліотека територіальної громади: проблеми, очікування та нові можливості»

 



15 квітня 2021 року

У Волинському ТЦ в режимі онлайн проведено семінар із керівниками бібліотек територіальних громад. До участі в навчанні зареєструвався 81 учасник.

Відкрила онлайн-семінар вступним словом директорка Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмила Стасюк,  яка повела мову про мережу бібліотек та нові вимоги до її організації. Були озвучені принципи функціонування бібліотек у світі, які набувають актуальності для бібліотек України, – відкритість, інклюзивність, гостинність та клієнт орієнтованість, партнерство, розвиток. 

Заступник начальника управління – начальник відділу регіональної політики та фінансового забезпечення управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Валерій Дмитрук виступив на тему: «Роль і місце бібліотек регіону в новоутворених територіальних громадах». 

Заступниця директорки з питань інформатизації Наталія Рибачук висвітлила перед учасниками семінару тему: «Бібліотеки – хаби проєкту «Дія. Цифрова освіта». Концепція розвитку цифрових компетентностей  до 2025 року». 

Підсумки онлайн-конкурсу «Леся Українка: квітка на долоні вічності» підбила у своєму виступі заступниця директорки з наукової роботи, член журі конкурсу Євгенія Євтушок.

Завідувачка відділу автоматизації та комп’ютерних бібліотечних технологій  Софія Ворожейкіна розповіла про методику організації віртуальної виставки як засіб популяризації літератури в веб-середовищі.

Завідувачка науково-методичного відділу Наталія Харчук зупинилася на аспектах організаційно-методичної підтримки бібліотечних установ територіальних громад Волині.

Головний методист науково-методичного відділу Лариса Назарчук проаналізувала на конкретних прикладах звітну документацію бібліотечних установ за 2020 рік (форми 6-НК та 80-а-рвк).

Доречним був виступ доцента кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки Лесі Качковської, що познайомила з умовами вступу на спеціальність, здобуття якої відкриває можливості для роботи в сучасних бібліотеках.

0 коментарі:

Дописати коментар