Тренінг «Штучний інтелект» та «Ефективні зв’язки з засобами масової інформації для сучасних бібліотек»


7 березня 2024 року
В Хабі цифрової освіти Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулося навчання в межах проєкту «Якісні бібліотечні послуги – жителям громад Волині». На тренінгу для бібліотекарів Торчинської, Цуманської, Городищенської, Копачівської та Боратинської ТГ розглядалися теми: «Штучний інтелект» та «Ефективні зв’язки з засобами масової інформації для сучасних бібліотек» (електронний курс).

Зв'язки з медіа для бібліотек означають спілкування з газетами, телебаченням, інтернет-виданнями та іншими масовими засобами інформації. Це важливо для того, щоб бібліотеки могли розповідати громаді про свої послуги та події.

Штучний інтелект може допомагати бібліотекам краще розуміти те, як реагує громадськість на їхні інформаційні повідомлення та допомагати їм взаємодіяти з медіа більш ефективно. Наприклад, він може допомогти визначити, які новини привертають найбільше уваги або як покращити спілкування з журналістами. ШІ може використовуватися для розпізнавання та аналізу відгуків користувачів у соціальних мережах, форумах, блогах тощо щодо бібліотечних послуг і подій. Це дозволяє бібліотекам відстежувати реакції громадськості і вчасно реагувати на них.

Під час розгляду цих питань бібліотекарі осмислили важливість підтримки ефективних зв'язків з масовими медіа. Зрозуміли, що штучний інтелект може бути потужним інструментом у поліпшенні комунікаційних стратегій бібліотеки.

0 коментарі:

Дописати коментар