Бібліотекарі знайомилися з електронними послугами

 16 квітня 2013 року.
У Волинському РТЦ розпочалися тренінги за проектом ”Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування” в рамках програми ”Бібліоміст”. Проект впроваджується Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки з Волинською обласною громадською організацією ”Фундація розвитку громад”. З електронними послугами першими почали знайомство бібліотекарі. Учасники тренінгу – представники районних, сільських бібліотек, які володіють комп’ютерами і мають доступ до мережі Інтернет. 
Розпочала зустріч з бібліотекарями Ірина Б’яла, головний спеціаліст Головного управління юстиції у Волинській області, яка розповіла про діючий в Україні ”Закон про адміністративні послуги”. Саме цей Закон визначає правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг. Також вона зупинилася на структурі сайту Адміністративні послуги органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Волинської області  

 

Потім після короткого знайомства з присутніми тренер Руслан Краплич з’ясував наскільки учасники тренінгу володіють поняттями ”електронне урядування”, ”електронна демократія”, ”електронні послуги”, ”адміністративні – не адміністративні послуги”, інше. Під час роботи в малих групах перевірили набуті в процесі знання, а на практичних заняттях за комп’ютерами знайомилися з сайтами органів влади різних рівнів, послугами, які там пропонуються, а допомагала в цьому тренер Ольга Хомяк.
 

4 коментарі:

kopachivkabiblio.blogspot@gmail.com сказав...

Тренінг був цікавий, і корисний . Я вважаю, що бібліотеки, дійсно повинні бути мостами до електронного урядування, особливо у віддалених від райцентрів селах. Дякую організаторам тренінгу за навчання!!!

Анонім сказав...

Учасники реально побачили, відчули і насолодилися майстерністю проведення тренінгу.Особливо вразив Краплич Руслан. Вдалих реалізацій проектів.

Олег сказав...

дякуємо за корисний тренінг !!

Марія Лебедич сказав...

Дякую за повчальний і корисний тренінг.Отримала задоволення від його проведення. На мою думку є потреба і на далі реалізовувати такі проекти.

Дописати коментар