Волиняни побували на форумі з е-урядування у Львові


21-22 листопада група волинян у складі головного бібліотекаря Волинської ДОУНБ ім Олени Пчілки, керівника ГО "Фундація розвитку громад", представників Волинського обласного центру зайнятості, спеціалістів Центру надання адміністративних послуг Волинської області були запрошені до участі у конференції з питань е-урядування.
На конференції відбувся діалог представників неурядових організацій, бібліотек, органів державної влади, місцевого самоврядування, ЗМІ.

Обговорювались питання забезпечення рівного доступу громадян до публічної інформації та якісних інформаційних послуг, в першу чергу – до гарантованих державою адміністративних послуг. Цікавим був досвід Польщі в питаннях розвитку електронного урядування. Забезпечення якості послуг на прикладі Центру обслуговування мешканців в місті Любліні.

На засіданні групи бібліотекарів обговорювалась роль бібліотек у забезпеченні якісного доступу громадян до публічної інформації та послуг. Адже, сучасна бібліотека – інформаційний центр, який пропонує громадянам безкоштовний Інтернет, доступ до офіційної інформації он-лайн, навчання інформаційної грамотності.

На конференції наголошувалося, що важливим у забезпеченні якісного доступу громадян до публічної інформації є співпраця бібліотеки з органами державної влади, громадськими організаціями та ЗМІ. Партнерами Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки є ВОГО «Фундація розвитку громад», ЦНАП у місті Луцьку та Волинський обласний центр зайнятості, які були залучені до впровадження проекту "Публічні бібліотеки - мости до е-урядування" 

        Другий день конференції був присвячений  волинянами роботі над «Планом забезпечення якісного доступу громадян до публічної інформації та послуг у місті Луцьку на 2014 рік». Внаслідок обговорення, вирішено:
  • покращити надання е-послуг з формування довіри до влади через її співпрацю з громадою та незалежними ЗМІ;
  • розвивати е-врядування серед громади через тренінги, консультації, громадські обговорення, збір рекомендацій від громадян про шляхи покращення е-послуг в місті;
  • проводити спільні промо-заходи.
Роль бібліотек у впровадженні та популяризації е-врядування є надзвичайно важливою. Вертикаль «державна влада – місцеве самоврядування – громада » змінює свою структуру. Суттєву роль в цьому відіграють як бібліотеки так і громадські організації.

0 коментарі:

Дописати коментар