Тренінги для внутрішньо переміщених осіб

 

4 жовтня 2014 року 
У Волинському РТЦ відбувся тренінг для переселенців – громадян, які приїхали з міст Ялта, Керч та Луганськ. Для них була проведена екскурсія, під час якої вони познайомилися  з наявними ресурсами і послугами бібліотеки. У регіональному тренінговому центрі переселенці можуть скористатися вільним доступом до інтернету, зв’язатися з рідними через соціальні мережі та Skype.

Тренери розповіли про особливості участі у виборчих процесах для вимушених переселенців. Згідно до вимог дійсного законодавства для того, щоб мати можливість реалізувати своє виборче право, їм необхідно зробити певні кроки, про які дізнались, побувавши на тренінгові. Як змінити місце голосування? Які документи для цього необхідні та куди подавати заяву? – питання, на які учасники отримали конкретні відповіді в бібліотеці.
 

Довідково:
Події в зоні АТО та Криму змусили понад 450 тисяч українців шукати безпечний прихисток і перебратися до іншої частини своєї країни у зв’язку з небезпекою їх життю та здоров’ю. Відповідно до норм міжнародного права, вони становлять нову категорію людей – внутрішньо переміщені особи (ВПО). Вимушене переселення – трагедія для людини.
 
Однією з областей, яка гостинно приймає  переселенців зі східних регіонів, є Волинь. За останніми даними сюди приїхало 1500 осіб, із них  1287 – із зони АТО, а 213 – з АР Крим. В області працює координаційний штаб, який цілодобово консультує переселенців. Інформаційно-довідкову викладку матеріалів з необхідною інформацією для внутрішньо переміщених осіб з Криму та східних регіонів України розгорнуто у ВДОУНБ імені Олени Пчілки.

0 коментарі:

Дописати коментар