Круглий стіл на тему: «Безпека і захист дитини в умовах воєнного стану: сучасні виклики, загрози та шляхи їх подолання»

29 травня 2023 року
Представництво Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Волинській області спільно із Волинською ДОУНБ імені Олени Пчілки організували та провели круглий стіл, присвячений Міжнародному дню захисту дітей на тему: «Безпека і захист дитини в умовах воєнного стану: сучасні виклики, загрози та шляхи їх подолання».
В засіданні круглого столу також взяли участь представники Управління дотримання прав людини Національної поліції України, Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, Луцького місцевого центру з надання БВПД, юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки, працівники обласної бібліотеки.

Засідання круглого столу відкрив модератор заходу, регіональний координатор Уповноваженого Верховної Рад України з прав людини у Волинській області Віталій Єлов. Він представив учасників, коротко зупинився на історії встановлення відзначення цього дня в світі та в Україні та надав слово спікерці цього заходу – головному спеціалісту відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Анастасії Соляр.

Виступаючи перед учасниками заходу Анастасія Соляр акцентувала увагу на тому, що кожна дитина має право на життя, належне виховання, освіту, здоров'я, захист від насильства та ін., але, на жаль, не всім дітям ці права забезпечуються, а в багатьох випадках порушуються. А пік цих порушень, припав на воєнний час, що змушує як правозахисні установи та організації, правоохоронні органи, органи місцевої влади та самоврядування активізувати свою діяльність задля протидії та запобігання цих порушень та відновлення порушених прав дітей.

В обговоренні виступу Анастасії Соляр взяли участь старший інспектор сектору ювенальної превенції (Ювенальна поліція Волинської області) Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Гринь Людмила , старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України Наталія Бартошук, в. о. директора Регіонального Центру з надання БВПД у Волинській області Яна Мельник, керівник відділу Регіонального Центру з надання БВПД Оксана Щесюк та інші.

Вони поділилися досвідом своєї роботи в сфері захисту прав дитини, звертали увагу на проблеми, які на жаль мають місце в повсякденному житті, і особливу увагу приділили питанням недопущення порушення прав дітей із сімей ВПО, які сьогодні проживають на території Волинської області.

В кінці заходу модератор заходу подякував учасникам за участь в круглому столі та їх активність, та побажав їм успіхів в їх не простій, проте дуже важливій справі щодо захисту прав дитини на теренах Волинської області.

0 коментарі:

Дописати коментар