У центрі з надання безоплатної правової допомоги, що у бібліотеці Олени Пчілки, консультують фахівці

 


16 травня 2023 року

У Волинському РТЦ продовжується консультування громадян (онлайн та офлайн) з правових питань фахівцями обласного центру відповідно до плану діяльності центру з надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним та соціально вразливим особам, громадянам з віддалених населених пунктів.

На черговому прийомі був присутній Юрій Гофман, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки. Тематична спрямованість правової допомоги – захист прав релігійних організацій.
Хоча тема специфічна, але за допомогою сучасних технологій вирішувались такі питання як:

  • право користування землею релігійними організаціями України та порядок її оподаткування;
  • передача земельної ділянки релігійній громаді;
  • правовий статус релігійних організацій в Україні.

Також правову безоплатну допомогу у цей день надавали працівники Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Скалюк та Наталія Громовська. Зокрема, Наталія Громовська зосередилася на питаннях обрахування трудового стажу, віку та стажу, необхідного для призначення пенсії, залежності розміру пенсії від оплати праці.

Лариса Скалюк  розповідала про можливості вебпорталу ПФУ, а саме про те, що кожен пенсіонер, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України і створивши там особистий кабінет, може подати заяви на призначення/перерахунок пенсій, житлових субсидій та пільг, ознайомитися зі своєю пенсійною справою, отримати низку необхідних довідок в онлайн-режимі. Особи непенсійного віку мають можливість переглянути на порталі свій страховий стаж, а також скористатися послугою “Пенсійний калькулятор”, щоб приблизно розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Нагадуємо, що безоплатна правова допомога надається фахівцями щовівторка з 15.00 до 17.00 за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 11, Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки.

0 коментарі:

Дописати коментар