В рамках проекту ”Реформа міського теплозабезпечення в Україні”


13 жовтня 2011 року
У відділі виробичої літератури Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки відбулася презентація книжкової виставки ”Збережи тепло – збережи Україну” в рамках іформаційної кампанії, яка проходила за Проектом USAID ”Реформа міського теплозабезпечення в Україні” у партерстві з програмою ”Бібліоміст”.

Мета акції з енергоефективності – виховання в українців бережливогоставлення до енергоресурсів та особистої відповідальності кожного щодо тепла та комфорту у своїх помешканнях, адже проблема залежності України від імпорту енергоресурсів та втрат тепла в багатоквартирних будинках, є одним із найактуальніших для нашої країни.
На виставці були представлені киги із фонду бібліотеки, а також інформаційні матеріали, надані для експозиції командою програми ”Бібліоміст”. Присутні мали можливість почути інформацію про співпрацю Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки в рамках програми ”Бібліоміст”, партнером якої є  USAID – Агенство з міжнародого розвитку. Інформаційна акція з теплозбереження – один із напрямків такої співпраці. Про це йшлося у виступі Н.Рибачук, координатора Тренінг-центру, який був створений у бібліотеці саме за програмою ”Бібліоміст”.

Директор бібліотеки Людмила Стасюк розповіла про багаторічну діяльність з реконструкції системи опалення установи, і як результат діючих енергозберігаючих технологій – встановлення модульної дахової котельні.


Присутніх познайомили з фірмами, які реалізовують теплозберігаючі матеріали  – вікна, двері, матеріали для тепломереж. Крім інформаційних матеріалів на виставці представлений  перелік веб-ресурсів з даної тематики.

Зацікавили учасників заходу  відеоролики соціальної реклами |”Не знаєш як зігрітися”, для перегляду яких використано мультимедійне обладання ТЦ.

0 коментарі:

Дописати коментар