Навчання за програмою ”Активні громадяни” в Луцьку


 

 16-19 лютого 2015 року
Впродовж кількох днів у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки було людно та гамірно – активна молодь, студенти були учасниками заходів за програмою Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку “Активні громадяни”.  
Учасників програми приймав і регіональний тренінговий центр.
 
 
Під час зустрічей відбувалися тренінгові семінари для молоді, які охоплювали вміння ефективно взаємодіяти  для кращого розуміння місцевих громад, питання сталого розвитку для запровадження позитивних змін, навички планування і менеджменту проектів. Однією з умов участі в заходах було  поширення учасниками отриманих знань у своїх громадах серед молоді. Розглядалися також  проекти соціальної дії, які на основі набутих знань і власних поглядів учасників програми на потреби розвитку своїх громад будуть в подальшому дороблятися і запроваджуватися в громадах.
Учасники програми мали змогу обмінятися контакти, щоб в подальшому продемонструвати свої досягнення, поділитися досвідом і встановити партнерство як в Україні так і за кордоном.

 
 

Спостерігалася активна діяльність учасників як спільно, так і в малих групах – море ідей, планів задля позитивних змін. І все це емоційно, весело позитивно!

Можна з впевненістю стверджувати, що учасниками заходів програми Британської Ради України, які відбувалися в стінах книгозбірні, були молоді люди, які:
  • Мають здорове почуття власної соціальної свідомості;
  • Знають та розуміють місцеву громаду;
  • Володіють навичками планування, керування та управління власним та суспільним проектом;
  • Є відповідальними щодо сталого розвитку;
  • Цінують ефективність та є відкритими до різних підходів трактування проблем;
  • Хочуть досягти суспільних змін, співпрацюючи з іншими.  


На завершення програмних заходів прибув представник Британської Ради в Україні, який всім учасникам вручив Сертифікати.

0 коментарі:

Дописати коментар