Школа здорового життя

17 лютого 2015 р.
Чергова зустріч у Школі здорового життя відбувалася з лікарем-хірургом КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктором Николішиним. 15 лютого у всьому світі відзначають як Міжнародний день онкохворої дитини. З кожним роком, як вважають фахівці,   рак молодшає і є бідою не тільки старшого покоління.Тому учасниками заходу була молодь Луцьких навчальних закладів.Саме з нею вів розмову лікар, в якій йшлося про ознаки цієї недуги методи діагностики, лікування, профілактику.

«Основною проблемою діагностики раку є те, що найчастіше спочатку хвороби він ніяк себе не проявляє. Не дивлячись на те, що способів виявлення раку зараз цілком достатньо, людина може досить довгий час навіть не здогадуватись про те, що вона хворіє» – наголосив Віктор Николішин.
«Кожна людина, якій прийшлося зіткнутися із раком, має пам’ятати одну важливу річ: рак виліковний, а раннє обстеження, діагностика та початок лікування дає більше відсотків на одужання. Тому при будь-якому погіршенні самопочуття не варто гаяти час – треба невідкладно звертатися до фахівців» – сказав на сам кінець фахівець.
Було багато запитань, на які молоді люди отримали фахову відповідь. Важливо, як наголосив лікар, вести здоровий спосіб життя, дотримуватися певних правил, що і є,  в переважній більшості, запобіганням будь-яким хворобам та недугам.

Довідково:
Захід відбувався в рамках проекту співпраці з громадами програми ”Бібліоміст” «Здорова нація – здорове майбутнє», започаткованого у 2013 році ГО «Фундація розвитку громад» спільно з Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки.

0 коментарі:

Дописати коментар