Зустріч бібліотекарів Волині в рамках проекту ”Закодуй бібліотеку”


21 травня 2015 року
У Волинському РТЦ розпочато низку тренінгів за проектом розвитку електронного урядування ”Закодуй бібліотеку”. Першими були бібліотекарі з бібліотек обласного центру, Іваничівського та Локачинського районів, які є учасниками програми ”Бібліоміст”.
Керівник проекту Юлія Євпак – виконавчий директор ВОГО ”Фундація розвитку громад”– ще раз нагадала присутнім про умови проекту та його зміст, а також разом з розробником новоствореної платформи «Open library» провели навчання з користування нею. Ця платформа, зокрема, розширює можливості діяльності сучасних бібліотек шляхом автоматизації виробничих процесів, а також дозволяє працювати з користувачем в режимі он-лайн – здійснити запис до книгозбірні, познайомити з новими надходженнями  і прийняти замовлення на потрібну книгу, отримати питання від користувача і дати фахову відповідь, знайомити з соцікультурними заходами та отримувати коментарі щодо їх проведення, тощо.



Тренінги в рамках проекту для інших груп бібліотекарів публічних бібліотек області відбудуться 25, 26, 27 травня, початок о 10.00.
ДОВІДКОВО
Проект” Закодуй бібліотеку!” став переможцем конкурсу проектів розвитку електронного урядування – електронних послуг для громади, оголошеного програмою ”Бібліоміст” на продовження  ініціативи «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування». Метою даного проекту було  – створення платформи для волинських бібліотек «Open library», де ресурси з е-урядування поєднуються з он-лайн функціоналом запису в бібліотеку, замовленням книг, наданням консультацій бібліотекарями з питань наявності тієї чи іншої послуги, книги, періодичного видання тощо, синхронізованим календарем подій усіх бібліотек (учасників програми”Бібліоміст”), оглядом новинок літератури тощо. Також в рамках проекту передбачено проведення тренінгів з використання онлайн-платформи для бібліотекарів та різних категорій населення.
Волинська обласна громадська організація ”Фундація розвитку громад” співпрацює з Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Олени Пчілки і є партнером у впровадженні низки проектів співпраці з громадою та інших ініціатив, спрямованих на розвиток громад.

0 коментарі:

Дописати коментар