Онлайн-мініконференція, присвячена 140-річчю від дня народження Сергія Тимошена, патріота, політика, архітектора.

 








9 лютого 2021 року

Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки взяла участь у онлайн-мініконференції, ініційованій колегами з Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Зустріч присвячувалась життєвому і творчому шляху українського архітектора Сергія Прокоповича Тимошенка, 140-ова річниця від дня народження якого відзначалася 5 лютого. Народжений на Сумщині, відомий майстер архітектурного жанру у 30-ті роки XX століття жив на Волині. Був відомим і авторитетним політиком, депутатом (1935-1938), сенатором (1938-1939) польського сейму. Очолював Волинське українське об’єднання за часів воєводи Г. Юзевського.

Тож до розмови в тренінговому центрі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки були запрошені Микола Кучерепа, кандидат історичних наук, професор кафедри історії України та археології, який досліджує політичну діяльність С. П. Тимошенка, та Олександр Котис, начальник відділу культурної спадщини Луцької міської ради. Паном Олексанром створена інтерактивна мапа будівель, спроєктованих Сергієм Тимошенком у Луцьку (19 об’єктів) та помешкань, де він жив у воєводському місті (3 адреси). Тимошенка по праву називають батьком українського архітектурного модерну.

З боку організаторів – сумчан у діалозі взяли участь науковці Денис Вітченко та Валерій Власенко. Відбулося включення колег-бібліотекарів із Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки нині І. П. Котляревського, та Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

0 коментарі:

Дописати коментар