ZOOM-конференція у день відзначення 150-річного ювілею Лесі Українки.


У Волинському РТЦ
У Волинському РТЦ
Фото колег із Центральної міська́ бібліоте́ка і́мені Ле́сі Украї́нки
Фото колег із Центральної міська́ бібліоте́ка і́мені Ле́сі Украї́нки
25 лютого 2021 року
У день відзначення 150-річного ювілею Лесі Українки у форматі онлайн зустрілися бібліотекарі міст, де діють бібліотеки, названі на честь Лесі Українки та членів її родини, для участі у zoom-конференції: Херсону, Новоград-Волинського, Черкас, Луцька. У Херсоні ім’я Лесі Українки носить центральна міська бібліотека, яка і виступила ініціатором проведення онлайн-заходу з колегами з інших міст. Розмова професійного характеру, яка мала на меті обмін досвідом про розвиток бібліотечної сфери у кожному конкретному місті, що вийшли у цей день на зв’язок, та безпосередній внесок конкретної бібліотечної установи у цю справу дещо урізноманітнила низку "Лесиних" ювілейних урочистостей. 
Луцьк під час зустрічі представляли Наталія Рибачук, заступник директора з питань інформатизації Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, та Марія Назаревич, директор КЗ "Луцька мiська централiзована бiблiотечна система".
Які маємо здобутки, над чим працюємо, які проблеми і як будемо вирішувати надалі – ключові питання, на яких зосередили розмову Н. Рибачук та М. Назаревич. Приємно було почути колег та довідатися про новації і креативні ідеї у розвитку бібліотек їх міст. 
Кожен із учасників зустрічі у цей святковий і знаменний день не могли не зупинитися на соціокультурній діяльності з відзначення 150-річчя Лесі Українки у бібліотеках, зорієнтованих на широке коло громадськості саме їхніх міст. А можливість долучитися до урочистостей біль чисельному колу прихильників лесиного слова у різних куточках світу відкривають сьогодні онлайн-заходи, і це так.  
Для всіх, хто зібрався для віртуального спілкування, Лесине свято є особливим, бо ж йдеться про бібліотеки, що носять ім’я Лесі Українки або членів її родини.

0 коментарі:

Дописати коментар