Навчання координаторів Хабів цифрової освіти Волині

 





11 квітня 2023 року
Другий день навчання першої групи координаторів Хабів цифрової освіти Волинської області в межах проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація спільно з проєктом «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції у 2021-2023 рр.
Тематикою навчання було:
  • Бібліотечні послуги і сервіси: визначення і класифікація.
    Бібліотекарі пригадали визначення та класифікацію бібліотечних послуг і сервісів, їхню типологію. Розглянули інноваційні підходи до формування переліку послуг і сервісів у конкретній бібліотеці. Визначили актуальність надання окремих видів послуг у Хабі цифрової освіти та створення бібліотечного сервісу на засадах клієнтоорієнтованості.
  • Навчальні послуги Хабу цифрової освіти.
    Розглянули навчальні послуги, що спрямовуються на формування цифрових компетентностей і за проєктом «Дія. Цифрова освіта» умовно згруповані у шість сфер, проаналізували змістовне наповнення кожної з них. Ознайомилися з підходами до формування переліку навчальних послуг різного рівня складності, а також формами та форматами проведення навчальних заходів.
  • Інформаційно-консультативні та довідкові послуги Хабу цифрової освіти.
    Розмовляли про розмаїття видів інформаційних, консультативних та довідкових послуг, а також специфіку використання кожного з них з урахуванням потреб цільової аудиторії Хабу.
На завершення навчання бібліотекарі пройшли онлайн курс «Цифрограм 1.0 для громадян» на платформі "Дія. Цифрова освіта", поділилися своїми труднощами під час проходження практичного завдання та надіслали свої результати (сертифікат).


0 коментарі:

Дописати коментар