Студенам ВНУ імені Лесі Українки про інформаційну культуру користувачів Волинської ДОУНБ Імені Олени Пчілки

 

6 квітня 2023 року

У Волинському регіональному тренінговому центрі відбулися заняття за темою «Інформаційна культура користувачів бібліотеки» для студентів ІІ курсу освітнього рівня «бакалавр» та І курсу магістратури спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа освітньої програми Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності.

Зустріч відбувалася у змішаному форматі: офлайн і онлайн. Доцент кафедри Тетяна Трофімук-Кирилова та старший викладач Аліна Карпюк були присутні з студентами-другокурсниками в тренінговому центрі, здобувачі освіти в магістратурі доєдналися до учасників заняття через відео-сервіс Google Meet.

Про довідково-бібліографічний апарат бібліотеки як систему традиційних і електронних бібліографічних посібників і каталогів, що використовуються в процесі обслуговування користувачів при пошуку інформації, розповіла Олена Нагайцева, завідувачка відділу обробки літератури і організації каталогів. Вона наголосила також на компетенціях бібліотекарів, які повинні знати і бути носіями не тільки традиційної бібліотечно-бібліографічної культури, а й володіти навичками нових інформаційно-комунікаційних технологій в роботі з користувачами.

На володінні прийомами пошуку і відборі інформації з всесвітньої мережі Інтернет, і, зокрема, Інтернеті як бібліотечній послузі, зупинилася у своєму повідомленні Наталія Рибачук, заступник директора з питань інформатизації. Вона зауважила також на дотриманні правил поведінки користувачів інтернет-мережі (нетикеті), які відіграють немаловажну роль в опануванні навичками інформаційної культури.
Технічну сторону заходу, онлайн-зв'зок забезпечувала Софія Ворожейкіна, завідувачка відділу автоматизації і комп'ютерних бібліотечних технологій.
Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері. Присутні висловили спільне бажання подальшої співпраці в розвитку культурно-освітнього процесу закладів.

0 коментарі:

Дописати коментар