Дистанційна правова безоплатна допомога


11 квітня 2023 року
Питання «спадщини», «спадкового права» завжди було, існує і залишатиметься актуальним, як для громадянина, суспільства, так і держави в цілому, оскільки воно, так чи інакше зачіпає інтереси кожного.
Саме з такою тематикою звернулися на прийом в центр з надання безоплатної правової допомоги мешканці Луцька, які тимчасово переселені із зони бойових дій на Сході країни (ВПО).
Загалом, на сьогоднішній день багато проблемних питань у справах про спадкування виникає і з тим, що відсутні правовстановлюючі документи на спадкове майно, що викликає потребу у спадкоємців звертатись до суду за захистом своїх прав шляхом подання позову про визнання права власності на майно в порядку спадкування. Крім того в багатьох відсутні документи, які б підтверджували родинні стосунки між спадкодавцем і померлим, що знову ж таки відправляє спадкоємця до суду для встановлення факту родинних стосунків, а також відсутня інформація щодо обсягу спадкового майна або щодо обсягу боргових зобов’язань спадкодавця.
Допомагав у вирішенні цих питань регіональний координатор уповноваженого Верховної ради України з прав людини, адвокат Віталій Єлов, який вів прийом у центрі з надання безоплатної правової допомоги, що у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки.

0 коментарі:

Дописати коментар